Sauna cu infrarosii

Saune

Sauna cu raze IR este un tip de sauna ce foloseste lumina pentru a creea caldura. Saunele traditionale se bazeaza pe incalzirea aerului din incapere, care la randul sau incalzeste corpul uman. Razele infrarosii incalzesc direct corpul, fara a mai incalzi aerul din incapere.
Saunele cu infrarosii au devenit populare in primul rand datorita timpului scurt de pornire precum si din cauza dimensiunilor mici.

Ce sunt acelea raze infrarosii?
Toate razele solare ajung pe planeta noastra ca radiatie globala, dupa ce au fost slabite la intrarea in atmosfera pamantului. Aceste radiatii se impart in radiatii UV, lumina vizibila si radiatia infrarosie, radiatie IR scurta. Dar nu numai soarele genereaza radiatii IR. Fiecare obiect „cald” – si acest lucru este in fiecare obiect cu o temperatura de peste zero absolut (aproximativ -273 grade Celsius) – emite radiatii IR. Cu cat un obiect este mai cald, cu atat mai multa energie sub forma de radiatie IR este emisa si totodata mai scurta este lungimea de unda a radiatiei. Razele IR nu sunt vizibile pentru ochiul uman, dar vor fi percepute de pielea noastra sub forma de caldura.

Exista trei feluri de radiatii:
IR-A
Raza scurta IR 0,76 – 1,4 μm
IR-B
Raza medie IR 1,4 – 3 μm
IR-C
Raza luna IR 3,0 – 10 μm

Razele de gama scurta IR-A contin cea mai mare cantitate de energie si pot, in contrast cu radiatiile medii si lungi IR-A si IR-B, sa ajunga sub piele.

Tipuri de lampi folosite:
Lampi cu oxid de magneziu – sunt fabricate din otel de inalta calitate, umplute cu oxid de magneziu.
Lampi ceramice – acestea sunt cele mai populare si constau intr-un corp ceramic cu un element incalzitor la mijloc. Datorita tipului constructiv, durata de viata a acestor lampi este nelimitata, ele fiind distruse doar mecanic.
Lampi Vitae – aceasta lampa se apropie de radiatia IR naturala a soarelui. Aceasta lampa acopera intreaga gama de radiatii (A, B si C). Acest tip de lampa nu necesita timp de preincalzire.

Avantajele saunei cu infrarosii:

• Procesul de incalzire dilata canalele limfatice si activeaza transpiratia;
• Tesutul relaxat va fi mai bine aprovizionat cu sange, determinand o mai eficienta regenerare a cicatricilor, entorselor, contuziilor, a plagilor si a inflamatiilor;
• Pentru tratamentul leziunilor sportive sau a durerilor musculare dupa antrenamente, radiatiile IR sunt foarte benefice;
• In caz de reumatism sau lumbago, efecte pozitive pot fi atinse;
• O circulatia sanguina mai buna poate optimiza transportul de oxigen in organism;
• Chiar si pentru piele, o mai buna circulatie a sangelui poate avea efecte pozitive;
• Metabolismul si circulatia vor fi activate;
• Razele IR pot fi benefice pentru prevenirea bolilor de inima;
• Relaxarea, eliminarea stresului si sentimentul de bunastare vor fi imbunatatite;
• Razele IR ajuta la purificarea organismului.

Pentru alte informatii legate de saunele noastre cu infrarosii, va rugam sa ne contactati.

Articolul anterior
Sauna BWT
Articolul următor
Sauna Auroom

Articole asemanatoare

Nu am găsit niciun rezultat.
Meniu